Kategoriarkiv: Fisk

Fiske måltider

Stekt blodfersk torskefilet

Alle dagene ytterst i havgapet er ikke som på bildet – men det kjennes sånn ut når jeg er der 🙂 . Faktum er at det er flere soldager i Øygarden enn i Bergen, livet er roligere og stillere, hjertet slår ikke så fort og ekte glede kjennes lettere. HELT SANT 🙂

At fersk fisk er nær tilgjengelig er selvfølgelig ikke noe minus – og middagen i dag er akkurat det; blodfersk torsk servert med purè av sellerirot og jordskokk samt tomatsalsa, asparges og sprøstekt spekepølse. Det gikk ca 4 timer fra tosken bæsjet i fangstbøtten til den var klar for spises.  Om du ikke har tilgjengelig så fersk fisk som jeg har så prøv stekt torsk likevel 🙂

Torsken bæsjet på seg i ren forskrekkelse 🙂

Ferdig skinn- og benfri torskefilet (du kan seff kjøpe ferdig filetert fra butikk 😉 )

TIL TO PERSONER BRUKTE JEG:

Ca 250 g torsk per porsjon.

6 asparges

200 g sellerirot i små terninger

150 g jordskokk i små terninger (du kan evt bruke BARE sellerirot hvis du ikke får tak i jordskokk – da erstatter du bare mengde jordskokk med sellerirot) – jo mindre terninger jo mindre koketid

2 fedd finhakket hvitløk

fløte

salt og pepper

smør

litt spekeskinke i små terninger (evt bacon i stedet)

Jeg er stor fan av enkle og kjappe middager og lager middag fra bunnen ca 99% av dagene. For å få til dette er jeg avhengig av å forberede noe dagen i forveien for at jeg i det hele tatt skal orke å lage middag hver dag etter en lang da på jobb. Denne middagen laget jeg alt samme dag siden det var helg og torsken bare «dukket opp» helt plutselig. I hverdagen hadde jeg kuttet opp alle grønnsakene og hatt dem i kaldt vann. Aspargesen hadde jeg rensket (kuttet av enden) og hatt i kaldt vann. Fisken hadde vært ferdig filetert.

Resten hadde jeg laget etter jobb og det hadde tatt meg ca 20-25 minutter fra jeg kom hjem til middagen hadde vært klar til å spises. Start med å koke purè:

 

SELLERIROT- OG JORDSKOKKPURÈ

Bland sellerirot og jordskokk i en liten panne og hell over fløte så det kommer opp ca 2/3 på grønnsakene. Ha i finhakket hvitløk. Kok mørt og mos – smak til med salt og pepper (når hvitløk blir kokt med i maten som dette vil du oppdage at den ikke smaker så intenst som den ellers gjør)

 

VELDIG ENKEL TOMATSALSA

1 tomat – tok ut innmat og skar resten i små terninger

1 ss god olivenolje (jeg brukte Olivers sin med mynte)

noen dråper sitron

1/2 ss svært finhakket rødløk

litt fersk timian (du kan bruke noe annet som du liker eller litt tørket krydder)

salt og pepper

Bland alt sammen og la det stå mens du lager det andre

 

STEKT TORSK

Brun spekepølse (eller bacon) på middels varme i smør i en stekepanne. Når det er brunt nok – har du i fisken. Stekes et par minutter på den ene siden, snu og stek et par minutter på andre siden samtidig som du steker asparges sammen med fisken de siste minuttene.

Server rykende varmt <3

Egg- og spinatrull med røkelaks

Denne oppskriften har jeg lovet bort for lenge siden men hverdagen har blitt spist opp av all verdens gjøremål. Midt oppi hurlumheien med min nyervervede cøliaki – blir min søster alvorlig syk. Hun får konstatert brystkreft. Min lillesøs er helt alene med 3 mellomstore/store barn – 11, 15 og 18 år.

15-åringen skulle konfirmeres og 18-åringen skulle være russ. 11-åringen er som 11-åringer flest. Disse barna er oppdradd av en superwoman og derfor er de definisjonen av super-kids! Konfirmasjon, russetid og kreftoperasjon ble unnagjort sømløst og på et øyeblikk.  Heldigvis har hun en supersnill kjæreste også som jeg har lært meg å sette stor pris på.

Min søs er bare helt forbilledlig! Hun tror på åpenhet og jeg tror på henne. Hun gikk åpent ut og fortalte alle hva som holdt på å skje med henne. Hun tillater seg å gråte samtidig som hun slenger rundt seg med galgenhumor. Hun VET at dette skal hun klare – og alle rundt henne – meg inkludert – blir mindre redde fordi VI TROR PÅ HENNE!

Min søster og vi som er henne nærmest har oppdaget følgende; er man åpen og viser sin sårbarhet og tillater menneskene rundt deg  å stille opp; så får du utrolig mye kjærlighet som gir deg styrke og motivasjon. GRIP DAGEN har blitt så mye mer enn to ord <3

Fuck Cancer sier jeg bare! Du kødder ikke med min søs <3

Denne eggerullen med spinat kan brukes til forrett, en del av et koldtbord eller bare til kos. Massevis av proteiner fra egg og laks samt spinat som er stappfull av protein, kalsium, jern og kalium.

8 egg vispes sammen

1 pose vasket spinat forvelles (ha i kokende vann og hell av væsken før du hakker den opp)

1/2  potte koriander (valgfritt) hakkes og haes i

1 liten teskje johannesrødkjernemel (bindemiddel i stedet for hvetemel)

1 kinesisk hvitløk – hakket

salt og pepper

 

Bland alt sammen og hell blandingen på bakepapir. Stek ved 180 grader i 10 minutter. Avkjøl helt. Smør over Tine kremost (jeg brukte en hel pakke) og hakket røkelaks (eller skiver). Rull sammen og la den ligge slik noen timer eller til dagen etter før den skjæres i skiver 🙂

Forskning viser faktisk (en studie publisert i tidsskriftet Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention i 1997) at de som spiser spinat eller gulrøtter minst 2 ganger i uken har mindre risiko for å utvikle brystkreft enn dem som ikke spiser disse grønnsakene. SÅ DIGG INN FOLKENS 🙂

Selvfisket kveite i form servert med sandefjordsmør

Jeg bor på en hytte helt ytterst i havgapet i Øygarden kommune. Det er langt ute og lenger enn det. En dag i påsken var vi ute i båt for første gang i år. Er sånn passelig glad i å fiske – og akkurat det å FÅ fisk passet meg veldig dårlig. Fanget fisk må drepes, sløyes og fileteres. Småfisk blir til fiskekaker og større fisk til noe annet. Hadde akkurat denne dagen lyst til å spise vafler med krem og syltetøy og drikke kakao med chili som jeg hadde med i picknik-kurven min – hadde ikke lyst til å styre på med fisk vaffal.

Været var nydelig og solen varmet. Jeg lot snøret duppe i sjøen og prøvde å mentalisere at fisk ikke så sluken min. PLUTSELIG satt sluken fast i bunn. Jeg bannet og var sur. Båten ble kjørt fram og tilbake i håp om at sluken skulle løsne – DET GJORDE DEN IKKE!

Merkelig nok kunne jeg etter hvert begynne å dra opp. Antok at jeg dro opp en hel tareskog eller en undersjøisk høyspentledning eller nokke. Fakta var i alle fall at sakte men sikker fikk jeg dradd opp det jeg hadde hektet meg i. OG DER!!! HELT UT AV SVARTE VANNET – EN SVÆÆÆÆR FISK!!! Jeg hadde mirakuløst fisket en kveite på rundt 13 kg! Uten klepp eller hov startet prosjektet med å få fisken opp i båten. Typen fikk hektet fingrene inn i gjellene og dradd den inn 🙂

Plutselig var jeg ikke så sur likevel <3 En nabobåt kom til og med tøffene bort til oss – svært så imponert og lurte på om jeg hadde Vipps 🙂 Nei Kveiten min får du aldri 😉

Rimelig stolt amatørfisker med fiskeselfie :). Ante ikke hvordan gjøre noenting som helst med denne fisken – så YouTube ble redningen.

Kveite har ikke fiskeskjell som andre fisk – i stedet er skinnet slimete og vanskelig å holde. Brukte en del tørkepapir og noen rene vaskeduker å holde med. Det var fantastisk enkelt å filetere fisken – skinnet var vanskeligere men det gikk egentlig greit det også. Småbiter som ikke ble skikkelige porsjonsstykker ble til luksusfiskekaker sammen med torskene vi fikk (typen fikk ikke mindre enn 2 stk 4kg-torsker og en liten sei 🙂

 

DETTE TRENGER DU TIL KVEITEMIDDAG:

200 g Kveite per person (mine er uten skinn og bein), Salt og pepper, olivenolje

Stekes ved 175 grader i 12-15 minutter (viktig å følge med siden kveite har en tendes til å bli tørr. Min far syns det er best å trekke kveiten i saltet vann; kok opp vannet (1/2 dl salt per liter vann) og legg i kveiten. La stå og trekke (IKKE koke) i 10 minutter.

 

SANDEFJORDSMØR (til 2 personer)

100 g godt smør i terninger

1 dl fløte

1 ss frisk hakket kruspersille

1/2 ss sitronsaft

salt og pepper

Kok opp fløten og la den koke inn til ca halvparten. Ta pannen av platen og rør inn smør i terninger. Ha i persille og smak til med sitron, salt og pepper. Sausen kan nå varmes opp men må absolutt ikke koke – da skiller den seg

 

LAVKARBO:

Server herligheten med dampet brokkoli og sellerirotpurè (kok sellerirot mør i terninger, hell av vannet, ha i smør og creme fraise og mos sammen. Smak til med salt og pepper)

IKKE-LAVKARBO

Server med gulrot, brokkoli og poteter 🙂

Grønn suppe med torskebiter

Etter lenger tids bloggtørke er jeg tilbake 🙂 Grunnene til det midlertidige fraværet har vært ca 1000 forskjellige ting! Men hovedgreien har vel vært at det har blitt lite skikkelig mat på meg i de siste månedene. Jeg har for eksempel spis 2 stykker napoleonskaker til middag, spist rom-boller, spist berlinerboller på  vei hjem fra jobb – sånn at middagene utgikk med høye knebøy. Har mesket med frossenpizza, prioritert lakeris og «godt&blandet», spist kaker, lefser, boller, loff og rundstykker. Alt dette i medisinsk tjeneste; spise så mye som mulig av gluten slik at tarmtottene mine skulle vise seg fra sitt sanne jeg; cøliki-duster! Nå er gastroskopien unnagjort og om en tre ukers tid vet jeg om gluten utgår for resten av livet eller om jeg bare må spise veldig lite av det 🙂 Ja jeg har tatt blodprøver som viser skyhøye verdier av antistoffer – men det betyr visstnok ikke nødvendigvis cøliaki.

Ps: man trenger ikke spise drit som jeg har gjort for å få i seg gluten – det har bare vært min måte å si «ha-det» til alt det jeg sannsynligvis aldri mer kan spise; grav-gluten (nå skulle det vært noen le-som- eg-griner-emojis her)

Uansett så blir det glutenfritt på meg enn så lenge – samt lavkarbo (siden napoleonskakene må av ræven for å passe inn i bikinien til sommeren). Oppskriftene kommer altså til å være preget av dette. Alle kan ha et lavkarbokosthold og det er derfor ikke nødvendig med flere forskjellige retter- selv om man er en hel familie. Man koker bare noe ris eller poteter til de som ønsker det i tillegg til lavkarbo-maten.

Lover at lavkarbo IKKE er noe hokus-pokus 🙂

 

Hvis du lager middag til 4 personer:

1 hakket løk

2 hakket fedd hvitløk

olje

200 g vasket spinat

100 g brokkoli

saft av en halv sitron

1 liter fiskekraft (eller 1 liter vann og 2 terninger grønnsaksbuljong)

salt og pepper

800 g fiskefilet i terninger (jeg brukte torsk i dag)

Surr løk og hvitløk mykt i olje. Ha i kraft/vann og brokkoli. Kok opp. Ha i spinat. Bruk stavmikser. Ha i fisketerninger og la dem stå og trekke 3-4 minutter. Serveres gjerne med godt brød 🙂

Hvis du bare skal ha til en person slik som jeg skulle:

Lag suppen etter oppskriften (hele mengden) – legg 200 g rå fisketerninger i tre frysebokser – ha over 1/4 av suppen i hver boks. Da har du 1/4 suppe igjen i pannen. Ha 200 g fisk oppi resten av suppen og varm i 3-4 minutter.

De tre fryseboksene kan du ha en annen dag. Ta dem opp av fryseren dagen før du skal ha dem og varm forsiktig opp i mikro eller liten panne. Da blir fisken akkurat klar når du skal spise – uten å bli overkokt.

Spinat:

Jo grønnere en salat er jo sunnere er den. Dette henger sammen med at det er i fargestoffene de mange antioksidantene finnes. Spinat er en supergrønnsak full av kostfiber, vitamin A, folat vitamin C, vitamin K og kalium. Også kilde til vitamin E, B6, kobber og magnesium

Brokkoli

En av de mest næringsrike grønnsakene vi har. Inneholder mer c-vitaminer enn appelsin! Inneholder 3,2 % protein, antioksidanter, fiber og vitaminer.

Digg skrei i ovn

Mange jeg kjenner har et anstrengt forhold til å lage fisk til middag. Fiskepinner og fiskekaker – JA….ordentlig fisk ikke fullt så JA. Det handler nødvendigvis ikke om at man ikke liker fisk – men barndommens torsk som lå i all sin prakt med skinn og bein og svømte i svidd smør gir ikke akkurat assosiasjoner om digg mat. Jeg var sånn selv i mange år. Syns fisk var en vanskelig greie – men heldigvis har jeg ikke gitt meg og nå elsker jeg å lage fisk og annen sjømat til middag.

Oppskriften i dag kan ALLE få til og du vil garantert imponere noen hvis du inviterer til middag

Oppskriften i dag er for 1 person – men jeg hadde invitert kjæresten til middag så da doblet jeg oppskriften. Jeg lagde også litt avocadokrem til; avocado, rømme, sitron, salt og pepper moses sammen med stavmikser rett og slett 🙂 Leser du gjennom hele oppskriften før du starter – ser du at jeg gjorde en del forarbeid dagen før. Detter gjør jeg alltid siden jeg ikke orker å bruke så mye tid på dette når jeg kommer fra jobb med hodet under armen og har mest lyst til å sove middag før middag 😉

 

Dette gjorde jeg kvelden i forveien;

 • gjorde klar fisk med sitron, salt, pepper og spekeskinke i ildfast form og satte den i kjøleskap med plast over
 • kuttet opp poteter og hadde dem i kaldt vann i kjøleskapet
 • kuttet opp løk og sopp og hadde i en lufttett boks i kjøleskap
 • åpnet en flaske rødvin og drakk et glass 😉

Da jeg kom hjem fra jobb satt jeg ovnen på 200 grader. Helte i et glass rødvin til kokken (les; meg altså) 🙂

Helte potetene i et dørslag og ristet vannet godt av dem. La dem i en bakepapirkledd langpanne og blandet med et par ss olje, salt og pepper.

Tok samtidig ut formen med fisk og dro av plasten

Mens jeg ventet på at ovnen ble varm nok – begynte jeg å steke sopp og løk.

Ovnen varm; inn med potetformen. Etter 20 minutter; inn med fisken også. Når fisk og poteter er ferdig – er soppen ferdig og du kan sette deg ned og spise digg skrei på etter mindre enn 30-35 minutter 🙂

DET ER LUKSUS I HVERDAGEN 🙂

 

Poteter

125 g potetblanding i terninger (1×1 cm) (jeg brukte vanlige kokefaste pluss søtpotet). Blandes med olje, salt og pepper i ildfast form. 200 grader i ca 25-30 minutter

Skrei i ovnen

200 g fiskefilet

1/2 ts salt

litt sitron

1 spekeskinkebit i strimler

Sett stekeovnen på 200 grader. Legg fileten i smurt ildfast form. Salt, sitron og strimler av spekeskinke på. 8-12 minutter i ovnen.

Sopp tilbehør:

50 g hakket sopp

1/2 finhakket løk

smør

0,5 dl rødvin

1/2 ts brunt sukker/sukrin

1/2 ts tørket timian

smør, salt, pepper, sitron

Sopp og løk stekes i smør til løken er myk. Ha i rødvin, sukker/sukrin og timian. Kok opp og la småkoke til vinen er fordampet. Smak til med sitron, salt og pepper

Det meste av mat er billigst i større pakker. Skreien kjøpte jeg en hel filet av – kuttet i porsjonsbiter og la i fryseren det jeg visste jeg ikke skulle spise denne gang 🙂

 

LAKS OG BÅTPOTETER – En typisk etter-trening-middag

Hvis jeg skal ta er rå-sjanse og gjette – så gjetter jeg at jeg er den av dem jeg kjenner som har lengst vei for å komme meg på jobb…sånn hver dag uten å kunne kalle det pendling altså 🙂 Jeg bor på Hellesøy i Øygarden og jobber på Laksevåg i Bergen. Det betyr 1,5 time TIL jobb i bil uten radio…og 1,5 time HJEM fra jobb – fremdeles uten radio :).

Radio har jeg løst med mobilen og ørepropper – da er jeg samtidig klar for «handsfree»-snakking hvis noen skulle ringe. Dessuten; med ørepropper kan jeg nesten ikke høre meg selv synge – og synge gjør jeg…HØYT :D.

Men til saken; med full jobb – 100% – og gruelig lang reisevei – så lurer folk på om jeg gidder lage meg alene-middag hver dag. OG DET GJØR JEG! Det handler om å planlegge. Jeg kommer sent hjem – siden jeg faktisk har så lang vei. I tillegg trener jeg som oftest på vei hjem også – altså veeeldig sent hjem. Vanligvis er jeg hjemme til ca 18.30 (da har jeg kjørt hjemmefra 06.30 samme dag)

Det er klart at jeg da må planlegge hvis jeg skal gidde spise middag 🙂 Og mat må man jo ha – spesielt er mat viktig når du trener mye. Nok av alt som karbo, proteiner og fiber – i tillegg til vitaminer og mineraler. Spiser du ikke – leverer du ikke 🙂

Her er meg på trening …i topp jeg fikk fra jobben min da vi stilte stafett-lag ved Bergen City Maraton i 2017 🙂 Jeg er stolt av å jobbe for Helse Bergen – avdeling for rusmedisin! Digger kollegaene mine, sjefen min, jobben min! Derfor gidder jeg å bruke 3 timer i bilen hver eneste dag for å gå på jobb <3

EN TYPISK ETTER-TRENING-MIDDAG FOR MEG ER LAKS MED BÅTPOTETER OG BROKKOLI!

 

200 g potet i båter

100 g brokkoli i biter

1 stykke laks

aioli eller rømme, eller smeltet smør

sleng på noen tomater ved servering hvis du har 🙂

Potetene kutter jeg opp dagen i forveien – har dem i vann i en skål i kjøleskapet.

Når jeg kommer hjem fra jobb/trening heller jeg vannet av potetene, legger dem i en ildfast form, har på litt olje, salt og pepper.  Ha dem i forvarmet ovn; 200 grader varmluft. Etter 20 minutter koker du opp vannet til brokkolien og har dem i og skrur av platen. Da gjør brokkolien seg ferdig mens du steker laksestykket i litt smør. Når laksen og brokkolien er ferdig – er potetene ferdig også (totalt ca 30 minutter). Ved servering spiste jeg i dag aioli fra helgen til og slengte på noen cherrytomater. DIGG INN! Og fortsatt; grandisen hadde vært ferdig omtrent samtidig – men denne middagen knuser definitivt grandisen i næringsinnhold 🙂

Enkel fiskegrateng

Jeg lager en del «proteinmat» der man bare bruker eggehviten. Eggeplommene må jeg derfor bruke til noe annet 🙂 Aioli er jo en innertier – den fikk dere oppskrift på forrige gang. Fiskegrateng og fiskekaker er et annet glimrende tips. Siden jeg bor ytterst i havgapet (i Øygarden) -blir det fisket en del i sommerhalvåret. Ikke svære fisk som jeg kan skryte av – men en hel del «normalfisk». Ofte lyr. Denne bruker jeg til å produsere fiskekaker av – og fiskegratenger. Siden jeg stort sett lager middag til en person om gangen – lager jeg gratengen i små aluminiumsformer som  jeg fryser ned.

Fiskegrateng er glimrende å servere barn siden alt er ferdig rensket og klar for å spises. Dessuten ser det ikke ut som fisk – og makaroni er alltid digg 🙂

Dette er fiskegrateng til 4 personer – men jeg frøs den den i porsjonsformer. Det er kanskje litt jobb å lage grateng og definitivt noe man setter i gang med rett etter jobb – men når de er ferdige har du middag som er like kjapp å servere som en grandis.

FISKEGRATENG

Du trenger fullkorn makaroni, hvit saus, fisk, eggeplommer og en stor ildfast form eller flere porsjonsformer. De fleste av dere kan nok gjøre dette på «slump» – men jeg skal lage en oppskrift til dere som syns at «slump» er skummelt.

GJØR SÅNN TIL 4 PORSJONER:

500 g valgfri fisk i terninger

100 g fullkorn makaroni – kokes

Lag hvit saus:

2 ss smør

2 ss hvetemel

4 dl melk

1/2 ta salt

3 eggeplommer eller 2 hele egg

Smelt smør, ha i mel, rør inn melk, kok opp og la koke i 10 minutter. Smak til med salt. Ta pannen av platen og vent et par minutter før du har i eggeplommer eller hele egg

Bland makaroni og saus og ha i rå fisk i terninger i den varme blandingen og ha alt i en stor eller flere mindre former.

Ha over strøkavring hvis du ønsker det. Jeg bruker bare aluminiumsfolie over; steker ved 200 grader  i ca 20 minutter (de små formene) – litt mer på de store formene (30 minutter?)

Serverte med kokt potet, brokkoli og purresmør (smelt smør og ha i purreringer rett før servering)

Egg i fiskegrateng får gratengen til å bli «fastere». Uten egg blir gratengen nesten som en gryte men smaker glimrende likevel. Gratengen på bildet er uten egg – og derfor ser den ut som den gjør :). Egg i gratengen gir også en mye fyldigere smak – samt gjør den mer proteinrik

Jeg produserer mange fiskegratenger og fiskekaker når jeg har fisk og legger i fryseren. Da har jeg fisk for hele vinteren og fram til båtsesongen frister igjen. Ta opp gratengen dagen før du skal bruke den og sleng den i ovnen rett etter jobb mens potetene koker. Voila: skikkelig middag på under en halv time!

Jeg bruker alltid små porsjonsformer – da er de lettere å stable i fryseren – samtidig som jeg kan ta opp akkurat det jeg trenger selv om jeg ikke skal spise alene.

Jeg blander ikke i så mye stæsj i gratengene – siden jeg ikke vet hvem som liker hva når den skal serveres; variere tilbehøret etter hvem jeg spiser med. Barn er for eksempel  ofte mer glad i raspet gulrot enn dampet brokkoli 🙂

OG BEST AV ALT: MIDDAGEN ER UTEN UNØDIGE TILSETNINGER 🙂 ENJOY!

 

 

Fiskeburger

Da er jeg her igjen; på det punktet i livet (for n-te gang) at jeg skal stramme meg opp og komme meg ut og i bevegelse! Mange tror at jeg er supersprek! LOVER; DET ER JEG IKKE! Jeg er bare så god på å forteller det når jeg er ute og går på fjellet eller ute og lærer meg å jogge :). Jeg er akkurat som hvermannsen som lover dyrt å hellig flere ganger i året at NÅ skal jeg for alvor komme i gang.

Jeg begynte den mentale forberedelsen forrige uke! Lagde en plan for både bevegelser og middager. Mandagen skulle starte med styrketrening i kjelleren. Mandagen kom og jeg våknet om morgenen og minnet meg selv på at jeg måtte glede meg til ettermiddagens trening. Hjem fra jobb – og rett i middagen. ÅÅÅÅÅ…så trett! Måtte bare ha en pitteliten cowboystrekk ;)…ÅÅÅÅÅÅ…så fælt å våkne og kjenne at jeg egentlig bare skulle tullet meg inn i et teppe på soffan! Ryggrad som en sjøpølse eller noe. Egentlig trengte jeg jo ikke trene…kunne begynne i morgen…kanskje utsette prosjektet til neste uke….

Men herregud da damen! Trampet irritert inn på rommet og skiftet til treningstøy. Fant fram matter og utstyr! På med spillelisten fra Wimp og gønnet på med Eye of the tiger, Simply the best og Break a Sweat…fortsatte med Love Myself og Stronger….GU KOR DEILIG 🙂

Det er faktiskt bare å bestemme seg og ikke snakke seg selv ned 😉

Nå er jeg klar for å pakke meg inn og fly på fjellet i dagens høye luftfuktighet (regnrekord sies det) og lette bris (jeg klarer jo å puste i motvinden så da er det jo ikke så ille).

Eg ve til Bergen eg ve til Bergen med det samme….der har eg det som fisken i vannet…vått og kaldt og breiflabb overalt…trallalla 🙂 🙂 🙂

Ha en strålende dag alle og gå for deilige fiskeburgere til middag i morgen. 15 minutter så er burgeren klar (ikke hjemmelaget men funker likevel)

 

fiskeburger

Grove hamburgerbrød (bak selv eller kjøp dem ferdig)

Fiskekarbonader (70% fisk) – lag selv om du er så heldig å ha en fiskestang

Jeg spiste min med remulade, salat, løk og rødbeter. Ungen brukte ketchup og sennep

Fiskekarbonadene varmet jeg i stekeovnen ved 200 grader og varmluft i 5-10 minutter. På slutten la jeg i brødene også. La alle bygge sin egen burger.

 

LAKSEWRAP MIDT I UKEN :)

Laksewrap

JØSS!!!! Plutselig datt jeg innom bloggen min igjen 🙂 Masse har skjedd siden sist og jeg kan med hånden på hjertet si at «jeg er back in bisniss». 100% i jobb, 100% på plass (spørs jo hvem du spør 😉 ) og 100% klar for livet <3 .

Jeg har ryddet i tanker – plassert følelser – godtatt og vurdert. Jeg er som jeg er på alle måter – og det får være godt nok! Fy søren hvor deilig det er å slippe den der depresjonen !

Lysten til å lage mat er også på plass – så da får jeg vel dele litt inspirasjon med dere sånn etter hvert 🙂

I dag har vi spist laksewrap til middag. Hadde kjøpt alle ingrediensene på forhånd så det var bare å sette i gang når jeg kom fra jobb. 20 minutter fra jeg tråkken inn døren til vi benket oss rundt kjøkkenbordet og spiste oss mett og god! Slår grandisen rett ned i støvelen 😉 Wrap til middag får litt helgekospreg over seg – men hvorfor ikke?

 

Du kan bruke hva som helst i wrap – men i dag brukte jeg:

 • hakket avocado
 • grønn salat
 • fetaost
 • sukkererter
 • rødløk
 • mango i terninger
 • mangochutey
 • rømme
 • tortillalefse 1-2 per person

Beregn ca 150-200 g laksefilet per person – i terninger på ca 2cm x 2cm. Stekes på litt over middels varme i litt smør i 2-4 minutter. Selv brukte jeg salmalaks ryggfilet – den er litt fastere i konsistensen og mindre fet enn filet fra mage. Krydre med salt og pepper

En i familien liker ikke laks – så da varmet jeg noen kjøttboller i stedet – på denne måten spiser alle samme middag men med forskjellig «proteindel».

God fornøyelse – kos dere med maten <3