Tomat- og paprikasuppe

Tomat- og paprikasuppe

Jeg har blitt dradd litt med den der juicing-bølgen og har i den forbindelse kjøpt meg en juice-maskin (eller rettere sagt; Kjæresten kjøpte en til oss ). Med en juice-maskin – måtte jeg jo ha en juice-bok, og valget falt på en detox-sak skrevet av Carina Hultin Dahlmann. Jeg er i all hovedsak svært skeptisk til «drikke-kurer» og «slanke-shaker». Men samtidig er jeg tilhenger av et par detox-dager i løpet av året. Om det funker som de lærde strides om – det aner jeg virkelig ikke. Det er mer følelsen av at jeg renser kroppen for all slags avfallstoffer. Til nå har en detox for meg vært noen dager med faste med diverse detox-teer (helst en helg når jeg ikke trenger gjøre noe). Nå skulle jeg prøve en detox med juice i hele 7 DAGER!!!! Jeg (og Kjæresten) drakk ikke annet enn diverse juicer i løpet av dagen og til kvelds var det de vidunderligste supper 🙂 . Kan godt være at suppene ble vidunderlige fordi det var det nærmeste vi kom mat i løpet av dagen.

 

Syv dager gikk ikke akkurat som en lek – men det merkelige var at jeg ikke kjente sult. Ville absolutt ha mat – men det var mer et sug enn en sult. Energien ble mangedoblet under detoxen; jeg fikk så mye energi at jeg nesten fikk problemer med å sovne om kvelden. Kroppen elsket alle næringsstoffene den ble tilført – samtidig som den ikke trengte jobbe så mye med å kvitte seg med ting som jeg egentlig ikke trenger (sukker for eksempel)

 

Nå er jeg i normal gjenge igjen – men har beholdt suppen til kvelds 🙂 Suppene er fulle av alt som er godt – og kan varieres etter behov (når jeg har vært på trening så velger jeg gjerne tomatsuppe med egg for proteinene sin skyld).

 

Jeg har fortsatt å juice også  selv om jeg spiser i tillegg- kroppen har ikke vondt av litt eksplosiv næringsopptak i løpet av dagen 🙂 – dessuten er det en grei måte å få ungene til å innta gode og sunne næringsstoffer uten å rynke på nesen 🙂

Her får dere min variant av tomat og paprikasuppe. Den kan varieres ved å ha i andre «tilleggsgrønnsaker». Når du først har vent deg til å lage hjemmelaget suppe – vil du bli flinkere til å bruke det du har liggende.

Til 4 personer bruker jeg:

2 røde paprika i biter

1 løk i biter

4 fedd hvitløk i biter (bruk mer eller mindre etter smak og behag)

1/2 fenikkel i biter

1 kg tomater

(evt litt hakket chili og et par ss tomatpurè)

olje til steking

1 ss grønnsaksbuljong

salt og pepper

7-8 dl vann

Paprika, løk og hvitløk til suppe

Stek løk, hvitløk, paprika og fenikkel (og evt litt chili) i litt olje til det blir blankt og mykt.

 

Tomat-paprikasuppe klar for koking

Ha over vann, buljong, oppdelte tomater (og evt tomatpurè for en litt rundere smak) . Kok opp og la småkoke i ca 10 minutter eller mer – mos med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

 

Server som den er til kveldsmat 🙂 ….eller evt spis den med egg for proteiner….litt stekt kyllingfilet i strimlet passer fint i suppen dersom den skal være til middag.

 

Denne suppen er full av gode ting som kroppen din blir glad av. Barna som ofte protesterer høylydt på å spise ting som er «sundt» – protesterer ikke på denne 🙂

 

Flere oppskrifter på gode kveldsupper kommer etter hvert – og de er like enkle som denne. Familien vår spiser som oftest suppe til kvelds for tiden – det metter godt og man blir god og varm og rolig i kroppen og klar for å slappe av før leggetid 🙂