Søtpotetkebab :)

Screenshot_2016-02-15-00-12-09-1

I år var det både valentin og morsdag på samme dag 🙂 JUHUUU 🙂 Jeg fortalte ungene mine at jeg BARE ønsket meg et godt gammalddags morsdagskort – sånn som jeg selv laget når jeg var barn. Jeg ønsket meg at de skulle skrive noe fine ord til meg.  Så ville jeg at yngste sønnen skulle lage en enkel kake eller muffins – og han skulle få lov å lage pose-kake siden han aldri i hele sitt 19-årige liv hadde bakt noe som helst.

Kjæresten og jeg skulle på hytten på Halsnøy hele helgen for å vaske ut og gjøre klar for salg. Jeg hadde på forhånd sagt at denne Valentinsdagen skulle JEG gjøre noe kjekt for ham 🙂 Jeg bestilte en passende gave på nettet og fant en søndagsåpen restaurant og bestilte bord for 2 <3

Søndagen kom – postordregaven var ikke kommet (er i skrivende stund fremdelses fraværende). Jeg ble stående alene å vaske og pakke ut hytten og lasse inn i bilen siden Kjæresten holdt på med sluttforhandlinger på hyttesalget….jeg surnet mer og mer….Vi måtte dra fra Halsnøy senest 14 for å rekke kake med ungene og restauranten…vi dro ikke før 15…kom rett inn i en eviglang kø….Kom for sent hjem med bilen fullpakket av kartonger – jeg var pottesur og måtte skikkelig anstrenge meg for å skjule det for ungene. Yngstesønnen hadde laget deilig muffins og alle tre hadde skrevet nydelige ord på fullstendig hjemmelagde kort <3. Restauranten måtte avbestilles…og jeg var fortsatt dritsur!

Kjæresten merket ingenting – eller han merket det i aller høyeste grad men er grådig fornuftig og vet når han må holde munn 😉 .

Etterhvert måtte jeg komme til en erkjennelse; å være dritasur var verst for meg selv – og drita kjedelig! Rosa bobler ble dradd fram – og  jeg tvang Kjæresten å dele den med meg mens vi så på tv og jeg avsluttet brodere-bunad-prosjekt-nummer 1. Vi spiste en pose med sjokolade og gjorde slutt på resten av chipsen fra dagen før.

Det ble ikke gave til Kjæresten, det ble ikke Valentinsmiddag med bobler på restaurant mens vi holdt hverandre kjærlig i hendene og lovet hverandre gull og grønne skoger. Jeg måtte til og med lage frokosten selv! Men det ble rosa bobler, beina på bordet, sjokolade og chips, Nestle sjokoladekuler med melk til middag og muffins til dessert. Kjæresten min er fortsatt Kjæresten min og livet er ganske så fint likevel <3. Snart har jeg bursdag og DA skal jeg feire med bobler, mat og massevis av gode venner <3…er ganske så heldig faktisk <3

Screenshot_2016-02-15-17-35-34-1

Dagens oppskrift er på søtpotetkebab – funnet på appen Lifesum som jeg holder på med. Oppskriften er til 2 personer. Deilig, enkel og spennende måte å servere grønnsaker på!

20160119_161635-1

2 små søtpoteter i tynne skiver

1 sqash i skiver

70 gram champinjong i båter

2 gule paprika i biter

olivenolje

salt og pepper

Varm opp ovnen til 200 grader. Lag to ulike grillspyd – et med søtpotet og sqash – et med sopp og paprika. Dryss med olivenolje, krydre meed salt og pepper og stekes i ovnen i 25-30 minutter til søtpotetene er gjennomstekt

 

Denne gangen serverte jeg herlighetene med fiskekaker 🙂

 

Eggefylt avocado :)

Søndagsoutfiten e på og beina e godt plantet på bordet! Lifesum-appen min maser på at eg må drikke litt mer vann – aktivitetsappen min sier at eg beveger meg for lite! Vet dokkar ka? Eg driter i det idag 🙂 Det e søndag og eg e i søndagsmodus med go samvittighet! Oppskrift på søndagslunsjen min fant eg i Lifesum-appen – så då må jo appen være LITT fornøyd 🙂 Goooo fastelavenssøndag alle <3

20160207_163626

2 personer:

4 egg

2 avocadoer

litt olivenolje (jeg hadde olivenolje med tilsatt trøffel)

litt hakket vårløk eller urter (jeg brukte timian idag)

salt og pepper

egg og avokado før stekning

Halver avokadoene og fjern kjernen. Legg dem i en ildfast form slik at de ikke velter. Hell litt olje over og deretter litt salt og pepper. Ha i et egg på hver og strø over vårløk eller urter.

Bak i 20 minutter ved 200 grader til egget er stivnet 🙂 KANONDEILIG!