Tebriks og Pizzabriks på et øyeblikk :)

Jeg vil så gjerne si tusen takk <3

Etter å ha gjennomgått en depresjon – sånn som jeg har – så blir det enda mer tydelig hvor viktige de menneskene man har rundt seg er. Jeg har mange venner; fjerne, mindre fjerne, nære, enda nærmere. Jeg har alltid noen jeg kan snu meg til – gode mennesker som er der for meg – uansett.  Jeg er privilegert <3

Jeg har opplevd at noen av mine venner – har kommet meg nærmere, mens noen få har jeg rett og slett mistet. De fleste har våget å være der for meg -selv om de ikke alltid visste hva de skulle si – mens noen få har målt vennskapet opp mot antall kaffekopper man har delt – og derfor snudd seg bort fra meg da kaffekoppene ble talt og antallet ble for lavt….. Jeg er privilegert som fikk være meg selv da jeg var syk – som fikk lov til å si «jeg orker ikke». Jeg er privilegert som fikk snakke så mye jeg ville når jeg ville det. Jeg er privilegert som fikk være stille og alene når jeg trengte det….

Heldige meg fikk gråte alene – liggende i fosterstillig – med tanker om at livet aldri ville bli bra igjen. Heldige meg fikk gråte sammen med vennene mine når jeg ikke orket å kjenne på den ensomheten som kommer med en depresjon.

Tusen takk alle dere <3. Jeg har ikke mye familie – men dem jeg har passer perfekt inn i hjertet mitt <3. Jeg har veldig mange venner – nære og mindre nære og en haug med nye…dere har jeg også lagret i hjertet mitt <3.

Å kave seg oppover den lille stien fra depresjon fram mot livet har vært tung – men jeg har lært utrolig mye om meg selv. Jeg har lært hva jeg skal bry meg om – og hva jeg skal drite i! Jeg har lært at jeg er akkurat nok! Jeg er den jeg er med alle mine feil og alle mine mangler. Jeg er sterk! Jeg r et godt menneske! Jeg er verdt en plass i denne verden sammen med dere <3 FY SØREN KOR HELDIG EG E!!

———————————————————————–

Dagens oppskrift finnes ikke sunn i det hele tatt – i alle fall sett fra et 2016-perspektiv når gluten er fysj og grovbrød med korn skal være den nye loffen! Likevel: Jeg syns de er supersunne – sett fra et la-oss-kose-oss-perspektiv <3. Jeg må innrømme at jeg blir litt lei sunnhetshysteriet av og til…litt lei av å overtale ungene om at «det der sunne smaker faktisk like godt som det der mindre sunne. La oss spise grovbrød til hverdags – så kan vi kose oss med hvetemelet til fest…for eksempel på en onsdag 🙂

Oppskriften har jeg fått av tante Anne for lenge lenge siden. Saftige, myke rundstykker som er fantastisk deilige selv etter å ha vært i fryseren. Best av alt; er superraske å bake!

1 kg hvetemel

200 g smeltet smør

2 ss sukker

1 ts salt

1 pakke fersk gjær

3 dl melk

3 dl vann

egg til pensling (tebriks), pizzasaus, revet ost og hakket skinke (til pizzabriks)

gjaer

Smuldre gjær i en skål og strø over sukkeret. La det stå noen minutter til det smelter og er helt flytende.

Smelt smør og ha i melk og vann. Husk 37 grader! Ha smeltet gjær oppi. Mel og salt blandes – og deretter blandes alt sammen.

Ingen forheving 🙂

begynne-bretting

Del deigen i to og kjevle ut to rektangler. På tebriks pensler du hele flaten med sammenpisket egg.

ferdig-brettet

Brett først den ene siden inn 1/3 og deretter den andre siden over der. Leiven blir da i tre lag

15-rundstykker

Skjær den opp i biter – jeg får ca 15 biter av hver leiv

oppskarne-rundstykker

Legg på bakepapirkledd stekeplate, pensle med egg, strø på valmuefrø og la heve i ca 15 minutter

ferdige-rundstykker

Stekes ved 220 grader (200 grader hvis du bruker varmluft) til de er gyldne. Dette tar 10-12 minutter.

med-brunost

Fantastisk deilige 🙂 Ha dem liggende i fryseren og ta opp etter hvert som du har lyst på :). Blir som ferske når du varmer dem pittelitt i ovnen.

Pizzabriks: Gjøres på samme måte men i stedet for å pensle med egg smører du på pizzasaus, har på ost og hakket skinke og stekes. Deilig til matpakken

Når du bruker varmluft kan du ha to brett inni samtidig. Denne gangen ble det et brett med vanlige tebriks og et brett med pizzabriks – begge ble altså stekt samtidig. Kose dere 🙂